Chanel lámpaoszlopok?!

Aki Londonban jár biztosan megfordul Westminsterben. Ebben a városrészben lehetetlen nem észrevenni a fekete lámpaoszlopokat amiken egy ismerős minta díszeleg. Coco Chanel logójáról van szó, amit szerintem hozzám hasonlóan sokan úgy is felismernek, hogy egyébként távol áll tőlük maga a márka. chanel

 

 

Városi legendák szerint Coco Chanel és Westminster hercege, Hugh Richard Arthur Grosvenor (micsoda méltóságteljes név!) egymásba szerettek az 1920-as években és románcuk szimbólumát láthatjuk az oszlopokon.

Snapseed

Bár nem vagyok híve a cukormázas szerelmi történeteknek, de nekem tetszik ez a verzió. Annyira illik Londonhoz. A lázadó francia divatdiktátor és a hagyománytisztelő herceg titkos szerelmi viszonya. Azonnal egy ködös, macskaköves utca jut eszembe, ahol a gázlámpák fényéből behúzódnak egy kapualjba. A közelben lévő pub-ból részeg kiabalás szűrödik ki és erjedt sörszagot érezni, elhajt egy lovaskocsi, aminek kereke felveri a vizet egy pocsolyából…

Hát nem idilli? Azt hiszem túl sok Downton Abbey-t nézek mostanság. Amit egyébként mindenkinek ajánlok nagy szeretettel.

A sivár valóság sajnos az, amelyet Martin Low, a Városi Tanács közlekedésért felelős biztosa megerősített néhány éve. Méghozzá, hogy a két C betű a City Council, azaz Városi Tanács rövidítése. A lámpaoszlopok pedig 20-30 évvel a románc után kerültek a helyükre.

Lehangoló, nem?


Hozzászólás