Különleges és ingyenes látnivalók Londonban

Ha a brit fővárosba utazol és különleges helyekre vágysz, de nem akarod hogy a gatyád is rámenjen akkor ezekkel a látnivalókkal nem lőhetsz mellé. Nézzük mit csinálhatsz ingyen Londonban.

1. Skygarden kilátó

Gyönyörű kilátás a városra 35 emelet magasból. Időpontot 3 hétre előre lehet foglalni, de a címre kattintva megtaláljátok a leírást arról, hogyan lehet enélkül megoldani és sorban állás nélkül feljutni. Tökéletes program esős/hűvös időre is. Ne hagyjátok ki!

2. Camden market és Regent’s Canal

A Camden market nem csak egy piac, hanem egy üde színfoltja Londonnak. Keveredik benne az új

és a régi, az alteros és a turistás.. nagyon izgalmas. Szerintem nagyjából bármit lehet ott venni amit csak el tudtok képzelni. Emellett remek ételek vannak megfizethető áron. (venezuelaitól a japánig minden) Mindez nagyon egyedi környezetben, egy régi lóistálló díszletei között.
A Regent’s Canal pedig egy kanális, aminek a partján hosszan el lehet sétálni. Közben furánál furább lakóhajókkal találkozhatsz és a saját szemeddel láthatod hogy London mennyire sokszínü. A címre kattintva részletes infókat találtok.

3. Richmond Park

London parkjai csodásak és rengeteg van! Legszívesebben azt mondanám, hogy mindbe látogass el.(mondom is. :)) Azonban most egyet emelnék ki, mert ez az élmény volt a legkülönlegesebb. A Richmond Parkban több száz szarvas és őz él szabadon egy hatalmas területen. Csapatokban rohangásznak vagy éppen békésen legelnek. Nem félnek az emberektől (szerencsére nincs tömeg egyébként) így néhány méterre meg lehet őket közelíteni, ami szerintem így, a saját közegükben nagyon szuper.

Richmond Park
Az első szarvas amit szabadon láttunk – Ricmond Park

4. London múzeum

A legtöbb múzeum Londonban ingyenes és mindenki talál kedvére valót. Én a London múzeumot emelném ki, mert könnyedén bejárható (2-3 óra), felnőtteket és gyerekeket is leköti, ad egy átfogó képet London kialakulásáról és a fő történelmi eseményekről. Mindezt érdekes és változatos stílusban. Szerintem kiemelkedő.

London múzeum
Anyukám a London múzeumban 🙂

5.  Aktuális programok:

Ezalatt arra gondolok, hogy utazás előtt érdemes a következő weboldalak bármelyikét átböngészni, mert így megtalálhatóak az éppen aktuális programok Londonban. Lehet csak az ingyenes lehetőségek között keresgélni, rengeteg van. Most februárban például Pancake Day, Chinese New Year vagy Late Museums. Emellett mindig megtalálhatóak a legjobb kajáldák, pubok, éttermek, fura helyek stb stb.

Timeout London, Londonist, Visit London


Hozzászólás