Vauxhall City Farm

A Vauxhall City Farm egy nyugodt kis sziget London belvárosában, ahol a cuki állatokra és lelkes önkéntesekre lelhetsz. Ha egy kis békére és feltöltődésre vágysz, de nem mennél messzire, ez a tökéletes választás. Emellett szerintem klasszikus családi program. Ha a gyerekkel Londonban bulit nyomod akkor itt egy kis lehetőség kiszakadni az M&M’s World, Nickelodeon ház és egyéb pénznyelők vonzásából.

Mit csinálj Londonban?

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyi mindent lehet Londonban csinálni, azon kívül, hogy a fő látványosságokat végignézi az ember. Az aktuális programokat a legkönnyebben például a Londonist, Timeout London és Visit London weboldalakon lehet megtalálni. Én ezeket szoktam használni a legtöbbet, mert lehet keresni kategóriára, adott napra, hétre, hónapra stb.

Ezt a csudijó kis farmot a Visit London-on találtam, az egyik kedvenc összeállításomban: 101 ingyenes dolog amit Londonban csinálhatsz. Ez már a sokadik pipa a listán és mindet imádtuk, szóval ha jó programokat keresel, csak ajánlani tudom. 🙂

Önkéntesek

Itt Londonban jóval több önkéntesek által működtetett szervezettel találkoztam egy év alatt, mint Magyarországon egész eddigi életemben. Ezzel semmire sem akarok célozgatni az otthoni helyzet kapcsán, mindössze arra rámutatni, hogy itt tényleg rengeteg a jótékonysági intézmény. Ráadásul ahogy én látom, működnek, nem is rosszul.

A Vauxhall városi farmot is lelkes önkéntesek üzemeltetik. Az állatok gondozása és a park fenntartása mellett változatos programokat és tanulmányi látogatásokat szerveznek, oktatásokat tartanak a helyi közösség számára és lovagolni tanítanak.

Vauxhall City Farm

A farm a Vauxhall metrómegállótól 5 perc sétára található. Ez a környék Londonban a 2-es és 3-mas zóna találkozási pontjánál van, ami azt jelenti hogy a nyüzsgő belváros határán. Keddtől vasárnapig vannak nyitva 10:30 és 16:00 között.

Éppen amikor odaértünk akkor indultak el az önkéntesek lovagolni két megtermett pacival és egy-egy gyerekkel. A farmon először a kisebb állatokkal találkoztunk. Voltak mindenféle szárnyas teremtmények, hobó nyuszik, tengerimalacok, csincsillák és szégyenlős teknősök. Ezután továbbsétáltunk és láttunk betépett csacsit, bárányt és kecskét, cuki alpakát maaajd végre elértünk a malacokhoz.

Szerintem említettem már itt is párszor, hogy van egy különös imádatom a malackák iránt. Az sem baj ha megtermett disznyókról van szó. 🙂 Általában úgy járok, hogy a malacok dagonyáznak, alszanak vagy csak simán rám sem hederítenek. Így volt ez a Vauxhall City Farm disznajaival is. Szép nagy malackák voltak, de nem igazán foglalkoztak velünk, pedig még röfögtünk is Gabival. Erről (meg az egész kiruccanásról persze) készült egy rövidke videó is, amit itt tudtok megnézni:

https://youtu.be/ASjMQDijgWs

Ez a kis farm nekem mind az állatok, mind az elhelyezkedése miatt a margitszigeti állatkertre hasonlít, amit szintén nagyon szeretek.

A tavasz már a sarkon van

Annak ellenére, hogy éppen 2 napja esik a hó (és az angolok sokkos állapotba kerültek) én tényleg hiszek benne hogy itt napokon belül tavasz lesz. Legalábbis nagyon szeretném, mert akkor ismét nekiindulhatunk szép időben felfedezni új helyeket.

Mivel nagyon jól éreztük magunkat az állatok között, így a következő célpontunk a Canary Wharfhoz közeli Mudchute Park & Farm. Ez egy nagyobb park, több állattal, ráadásul februárban születtek kismalacok, szóval ott a helyünk.

Addig is, csekkoljátok a videónkat és utazzatok velünk!


Hozzászólás