Élet Londonban

Az élet Londonban nagyon sokféle lehet. Egy biztos, annak aki itt tervezi az életét, nincs feltétlen egyszerű dolga. Ezen az oldalon friss információkkal szeretnénk segíteni. Árak, lakhatás, munka, látnivalók, nyelvi akadályok.. azaz, új élet Londonban!

Vágjunk bele!

Ha ezt olvasod akkor nagy valószínüséggel a kiköltözésen gondolkodsz vagy már el is döntötted hogy irány London. Pöpec. 🙂

Hogyan tovább? Szerintem az ember egy ilyen nagy döntés esetén mindig igyekszik bizonyosságot szerezni, hogy jól választott. Kinek mi a fontossági sorrend: jobb megélhetés, kellemes környezet, új élmények, barátok, kalandok, megtakarítás stb

Ne hidd el amit mondanak

Élet Londonban

Nyilván mindenkinek vannak legalább távoli ismerősei akik mindenféle infót meg tudnak osztani (kéretlenül is), de valljuk be, ezek sokszor idejétmúlt, szubjektív tapasztalatokon alapuló, kevéssé informatív dolgok.
Vajon mennyire lehet erre alapozni ha az egyik ismerősöd szerint csakis Londonba érdemes jönni, mert itt dől a lé és hatalmas lehetőségek vannak, míg a másik soha többet be nem teszi a lábát, szerinte annyira élhetetlen a város?

Egy-egy ilyen kijelentés tud álmatlan éjszakákat okozni amikor a repjegy már a zsebedben lapul, de még nem vagy kint, nem kezdted el a saját tapasztalataidat gyűjteni. Vagyis, mondjuk ki, amikor még be vagy szarva.

Az élet Londonban annyiféle ahányan itt élünk.

Én azt javaslom, hogy próbálj nem beparázni a rémisztgetéstől és egészséges szkepticizmussal fogadd a túl jól hangzó sztorikat.

Tényeket keress, ne meséket

Élet Londonban

Ha szeretnéd körbejárni ezt témát, akkor nem személyes beszámolókra és városnéző posztokra lesz szükséged, hanem tényekre, adatokra.

Mikor mi 2017 márciusban kijöttünk, hogy új életet kezdjünk Londonban akkor nagyon sokat keresgéltem ilyen információk után, de nem sok sikerrel. Természetesen van egy-két jó weboldal a témában (ezeket megtaláljátok majd linkelve is) de a legtöbb információ elavult.

Emiatt határoztam el, hogy ha túl vagyunk az első hónapokon akkor megosztom az aktuális információkat, hátha segít majd másnak.

Élet Londonban

Élet Londonban

A legfontosabb : találtok egy 4 részes összefoglalót arról, hogyan kezdhettek új életet Londonban. Elsőként az előkészületeket érdemes megnézni , amiben megtaláljátok milyen elintéznivalók várnak rátok még az út előtt. Majd a lakhatás és helyi ügyintézés következik, ami nem mindig egyszerű. Végül pedig a munkakeresés, bár ebben inkább az egyéni kompetenciákon van a hangsúly szerintem, mint a “technikákon”, de tény, hogy nem árt ezekkel sem tisztában lenni.

Pénzügyek: született pár bejegyzés ebben a kategóriában is, mint például a legnépszerűbb posztunk: az angol-magyar árak összehasonlítása. Emellett összeszedtük mennyi pénzzel érdemes az új londoni életre készülni és összefoglaltuk a leggyakoribb általános kiadásokat és bevételeket is.

Néha kell egy kis áramszünet

Élet Londonban

Ha ezek után úgy érzed, hogy tele a fejed számokkal és teendőkkel akkor megtalálod összegyűjtve a legjobb ingyenes látnivalókat Londonban és még sok más szuper kikapcsolódási lehetőséget. Az érdekességeket pedig a Tea mellett menüpontban rejtettük el.

Ha észrevételed van vagy bármivel kiegészítenéd az itt leírtakat akkor kérlek írj kommentet vagy üzenetet itt/facebookon. Az oldal folyamatosan frissül és London mellett utazás témában is sokat posztolunk. Mostanság leginkább a közelgő USA körútunkról.