Mit csinálnak az angolok télen?

Furcsa angolok – Itt Londonban testközelből tudunk megfigyelni egy másik kultúrát, amit nagyon élvezünk. Oké, nem egy misztikus ősi törzs a dzsungelben, de azért az angolok is tudnak érdekesek lenni. Jöjjön hát egy kis összefoglaló arról, mit is csinálnak így télen..

.. legalábbis szerintünk. 🙂

Rövidnadrág, póló és papucs

Nem fáznak. A sztereotípia beigazolódni látszik. Tényleg nem érzik a hideget! Itt Londonban nincsenek nagy minuszok, de azért valljuk be, 5 fokban sem tűnik normálisnak flip-flopban sétálgatni. A legfurább amikor felveszik a kabátot és hozzá egy rövidnadrágot. Ki érti ezt?

SHOPPING! SALE! LAST CHANCE! BEST OFFER!

Vásárolnak. Ez természetesen nem csak rájuk jellemző, de én valahogy itt még őrültebbnek látom a vásárlási lázat mint otthon. Az irodában gyakorlatilag alig lehet elférni az Amazonos dobozok között és az összes kollégám csak a vásárlásról beszél. All the time. Az üzletekben már novemberben le lehetett adni a karácsonyi menühöz szükséges alapanyagokra a rendelést és aki jót akar magának az ilyenkor már nem megy boltba.

Adománygyűjtés profi szinten

Adakoznak. Itt elég nagy hagyománya van az (utcai) adakozásnak. Míg otthon pár kitartó Green Peace-es hippi és néhány modellügynökséges telefonszámgyűjtő a teljes felhozatal a Nyugati aluljáróban, addig itt jóval komolyabban veszik ezt. A nagyobb tereken mindenféle korosztályból álló kórusok énekelnek és gyűjtenek a veteránoknak, rákosoknak, kisgyerekeknek, állatoknak stb. Sokszor jelmezekben, teljes műsorokat nyomnak le. A különböző segélyszervezetek a gyűjtőládikóikat mindenhova bejuttatják. Így lehet hogy jelenleg 3 ügyben is tudok adakozni itt az irodában, a monitoromtól karnyújtásnyira.

Ronda pulcsik MINDENHOL

Karácsonyi pulcsikat hordanak. Amerikához hasonlóan itt is nagy divatja van a csúnya karácsonyi pulcsiknak. Minél színesebb, szőrösebb, világítósabb, zenélősebb vagy egyszerűen csak csúnyább, annál jobb. Decemberben minden pénteken és Karácsony napján kötelező. A többi napon pedig ajánlott. 🙂

Ha érdekel milyennek látjuk a Londonban élőket és milyen sztereotípiák bizonyultak igaznak, itt elolvashatod: Sztereotípiák vs Valóság.  Ha további érdekességeket olvasnál az angolokról, akkor pedig ajánlom a Miért kalimpálnak a buszmegállóban? írást.


Hozzászólás