Helyzetjelentés – 2017 tél

Sziasztok Darlingok!

Igen tudom, mostmár új év van, de utoljára ’17  szeptemberben írtam helyzetjelentést, így igyekszem onnan felvenni a fonalat.

Munka

Nálam a helyzet változatlan. Big Bus Tours központi iroda, adminisztratív feladatok. Nekem nem elég kihívás, de – a tavaly őszi irományom ellenére – nem álltam neki állást keresni végül. Akkor az volt az elképzelésem, hogy Lisszabon után belevetem magam. Aztán ez egészen odáig jutott hogy beállítottam néhány emailes értesítőt a nagyobb weboldalakhoz és kész. Merthogy utána beindult a vendégáradat nálunk és esélyem sem volt ezzel foglalkozni. Ez volt a kifogás része, amúgy azt hiszem sz*rtam rá. 😀

Azóta pedig úgy döntöttem, hogy erre a néhány hónapra már nem szeretnék új munkát. Itt legalább van időm az utunk tervezgetésére és fókusz most inkább azon van, mint az én munkahelyi kiteljesedésemen. Az mostanában egyáltalán nem izgat.

Budapesten is Big Bus! (Y)

Hogy mivel töltöttük az elmúlt hónapokat? Legnagyobbrészt családdal és barátokkal. Rengetegen jöttek meglátogatni minket, szeptember végétől Karácsonyig gyakorlatilag néhány napos szünetekkel folyamatosan, amit őszintén imádtunk. Igaz, a végén elhatároztam hogy többet a büdös életben meg nem nézem a Buckingham palotát. Mindenkivel más élmény volt. Voltunk a SOHOban, a tengerparton, a belváros összes híres látnivalójánál, rengeteg pubban és parkban. Használtuk a Big Bust, lejártuk a lábunkat és majdnem elfújt a szél néha. De nagyon jó volt az összes!

Ami pedig még jobb, hogy már most januárban itt jártak a nagybátyámék, jövő hétvégén pedig ismét látogatóink lesznek. Akikkel megyünk végre a Warner Bros studióba, a Harry Potter túrára!! 11 hónapja várom ezt, juhiiiii!! 🙂

 

Srácok meló: Lidl – a blog örök témája, hehe. Na de most visszafogom magam. A lényeg, hogy Gabi és Matyi is ott nyomják, ráadásul most ugyanabban az üzletben. Sőt, olyan szerencsések, hogy mindkettőjüket átvette nyitáskor az az üzlet, ami a házunktól 10 perc sétára van. Mákerek.. kicsit irigy vagyok. Amúgy nagyon örülök, hogy nem kell utazniuk és hogy munkából hazafelé beugorhatok Gabihoz egy puszira amikor dolgozik. Ez a legjobb. <3

Utazás

Most hogy visszaolvastam az őszi bejegyzést látom, hogy az még Lisszabon előtt volt és kíváncsian vártam, hogy vajon ugyanúgy fog-e tetszeni ahogy sok éve. Hát, IGEN!! Lisszabon nálam a TOP 3-ba került (Róma és Barcelona mellé) Írtam is róla néhány posztot. Ha szeretnétek egy gyönyörű helyen, nem turistáktól hemzsegő, megfizethető élményt, akkor olvassátok el és vegyetek egy repjegyet de izibe! 🙂

Lisszabon, a csodás

AMERIKA – a tervezés fázisban vagyunk. Kutatunk, számolunk, agyalunk, blogokat és útileírásokat olvasunk.

Nagyon új terep ez, hiszen szeretnénk egy szabad utazást, abban az értelemben hogy nincsenek szállások, repülő és busztutak előre lefoglalva, nem tudjuk hol meddig maradunk pontosan.
DE, mivel a világ egyik legdrágább részére készülünk és szeretnénk minél jobban kihasználni a rendelkezésünkre álló keretet, így muszáj hogy tervezzünk valamennyit. Szóval most ezen a vonalon egyensúlyozunk. Igyekszünk nem túltervezni, de mégis gyártani egy hozzávetőleges útitervet, minden szóba jöhető költséggel, hogy lássuk, kb mire elég amink lesz és hol-mit változtassunk ha például ragaszkodunk a Bahamákhoz (= a malacos szigethez) Márpedig ha valamihez ragaszkodunk, akkor azok a malacok! 🙂

Na de nem panaszkodni szeretnék, nagyon élvezetes dolog ez. Egyébként a tervünk jelenleg az, hogy júliusban hazamegyünk Budapestre, pár hetet családozunk-barátozunk, aztán augusztus elején irány az USA, ahol 3 hónapot szeretnénk lenni. Néhány hét múlva megvesszük az oda repjegyet. Olyan izgiii, már nincs sok, kb 5 hónap.

Kecó

Szeptember végén beköltöztünk az új házba és azóta is itt lakunk. (Walthamstow, vagy a helyieknek csak lazán Stow) A környéket nagyon megszerettük, kényelmes és nyugis. A házat, a szobánkat és a lakótársainkat is kedveljük. Volt néhány probléma, mint például, hogy 2 hétig nem volt fűtésünk a legnagyobb hidegben, vagy hogy hetekig folyt a víz a padlóból (jaja, fura), illetve hogy most kidőlt a kerítésünk egy része.. stb 😀 de úgy összességében amúgy minden oké. Ezeken a szitukon meg igyekszünk röhögni és úgy felfogni hogy a Pénznyelő című film angol verziójában élünk, de legalább nem a mi pénzünket nyeli.

Egyébként tényleg fasza a ház és ezek a dolgok amik előfordultak nem okoztak volna nagy felfordulást, ha nem menne ennyi kézen keresztül a ház. Figyeljetek mi megy itt:
Először is van a háznak tulajdonosa. Szerencsére, hogy ne legyen egyszerű, nem is egy. A házat egyben kiveszi tőlük egy landlord, azaz főbérlő. Majd ő megbíz egy közvetítő irodát a ház kiadásával. Az irodában futtatnak még 10-15 hasonló házat. Az irodán belül megkapja 2-3 lótifuti, hogy adják ki szobánként és intézzék a dolgokat.
Nos, amíg semmit sem kell csinálni, csak a pénzért jönni, addig minden oké.  Azonban ahogy elromlik valami, elkezd mindenki hevesen egymásra mutogatni. Így történt, hogy két hétig nem volt fűtésünk, annak ellenére hogy 5 alkalommal jött ki 10 különböző ember megnézni a bojlert. Közben állították, hogy ez meg az nem is szólt nekik, meg hogy az egyik nem nyúlhat hozzá, míg a másik nem látta, mert gari meg szakszervíz meg blablablaaaaa. Majd végre küldtek egy szerelőt, aki nagyjából 15 perc alatt szétszedte, kicserélt benne valamit és voilá, azonnal működni kezdett.

Azért nem lennék teljesen őszinte ha nem vallanám be, hogy időnként hiányzik a nyugis kis angyalföldi otthonunk.

Minden más

Vettünk gitárt és ukulelét, most nagy tanulásokban vagyunk. Gabi nagyon ügyes szerintem. Én kevésbé, de amennyire időm engedi próbálkozom legalább. Az van hogy szerintem az ujjaim fizikailag képtelenek arra hogy lefogjak egyes akkordokat.. hát be sem férnek oda rendesen! 😀 Ha mégis, akkor meg nem csak egy húrt, hanem legalább még egy másikat lefednek .. szóval na, még nem az igazi.

Legalább pózolni tudunk 😀

Felnyirattam a hajam. Na nem mintha ez olyan fontos infó lenne, de legalább emlékezni fogok rá, hogy mikor történt. Most ilyen punkban tolom.

 

Csináltattunk közös tetkót otthon. <3 Ez a kép közvetlen a varrás után készült, azért olyan piros meg puffadt. Azóta szerencsére jobban néz ki. Legalábbis az enyém, mert Gabié kicsit pufi. Szerinte azért mert ki fog jönni a bőréből.. hagyjuk. 😀

A friss tetkó

Ja igen, voltunk otthon. Nagyon jó volt (majdnem) mindenkivel találkozni. Egyedül a májunk nem volt hálás a 10 nap masszív sörözés miatt. DE, én pl azóta nem iszom, hagyom regenerálódni. (egészen addig amíg Latyakék meg nem érkeznek jövő hét végén)

Legcukibb Nati <3
UPC dreamteam

Ünnepek! Még nem is írtam róla. Életünk első külföldön töltött karácsonyán és szilveszterén vagyunk túl. Mindenki jól van, házipálinkánk így is volt és hízni is sikerült, ne aggódjatok. Viccet félretéve, rendhagyó, de jó ünnepek voltak. Szenteste napján mindannyian dolgoztunk, így aznap némi melegszendvics biztosította az ünnepi hangulatot. Másnap tartottuk a karácsonyt, ahogy az angolok. Volt karifa, halászlé, bejgli és Reszkessetek betörők. A british hangulat érdekében pulykát is sütöttünk és mindenféle angol édesség is lecsúszott.

Gabi elővette az Anyukájának szánt nézését

Szilveszterkor pedig Niki, Geri és Zsolti otthonában garázdálkodtunk. Jött még két régi kolléga pestről. Elég jó kis szilveszteri buli sikeredett. Szerintem ez nagyban köszönhető a Gabi nagymamájától érkezett “Mama szilva” elnevezésű segélycsomagnak. 😀

Cheers
“Mama szilva”

Aztááán, decemberben a Hyde Parkban egy Winter Wonderland nevű őrület veszi át az uralmat. Ez egy óriási vidámpark/játszótér/vásár = kolbászillatú pénznyelő. Nagy fless amúgy, egyszer. Hétvégén senkinek nem javaslom mert még esőben is hatalmas a tömeg. Mi Rékáékkal voltunk, akik Birminghambe költöztek néhány hónapja. Márciusban mi megyünk őket meglátogatni, alig várom.

Winter Wonderland

Edzés. Jaj hát igen, képzeljétek ezt rendesen csináljuk! Annyira, hogy december 26-án, amint újranyitott a gym, mi ott voltunk. Na ez a nem semmi. 🙂 Természetesen az evés továbbra is központi helyet foglal el az életünkben, szóval elfogyni nem fogunk, de alakul.

Suli. Én továbbra is csinálok egy Level 2 Diploma elnevezésű tanfolyamot Customer Care témakörben. Áprilisban érek majd a végére. Nem  túl nagy kihívás, igazából szinte mindent tanultam már az egyetemen, szóval józan paraszti ésszel bőven átlag fölöttire vizsgázom állandóan. A trénerem el van ámulva mindig. Én is. De szerintem más miatt 😀

Kb ennyi van velünk mostanság. Tavasszal ismét jelenkezem, addig is pusziiikkk!


Hozzászólás