Újévi fogadalom

A múlt

Nekem az újévi fogadalom valami olyan megfoghatatlan dolgot jelent, amiről az év elején beszélünk 1-2 napig/hétig aztán legközelebb december 31-én jut újra az ember eszébe és keserű szájízt hagy maga után. (nem, ez nem a kevert..)

Többek közt ilyen elcsépelt dolgokat fogadtam meg az elmúlt években:

  • leszokom a dohányzásról
  • fogyok x kilót
  • sokkal többet sportolok
  • nem eszem több szemét kaját
  • mindenben tudatos leszek

Elég klasszikus, nem? Nézzük, miért hagytam ezt abba.

Naptári év  ≠ Életszakasz

Rájöttem, hogy nem azért nem tudok semmilyen nagy elhatározást betartani egy évig mert annyira szar vagyok. Hanem mert ez az egész tök hülyeség. Hogy miért?

A naptári évek nem egyeznek meg az élet ritmusával. A naptári évek változása teljesen független attól, hogy ki éppen milyen időszakot él meg. Ha már valami hat rá, akkor az sokkal inkább az:

  • új kapcsolatok/emberek az életünkben
  • nagy trauma
  • nagy öröm
  • lakóhely változása
  • munkahely változása stb

Ezek alapján inkább ilyen fogadalmakat kéne tenni: “Mivel összejöttem xy-al, így leadok 5 kilót.” “Új munkahely? Ideje hogy letegyem a cigit!” Furán hangzik, nem? Pedig szerintem több értelme van egy-egy új életszakaszhoz kötni valamilyen új elhatározást, mint naptári évekhez.

Szóval én úgy döntöttem inkább élvezem amikor a dolgok pozitív irányba haladnak és elfogadom amikor nem. Persze tűzök ki célokat, de nem januar elsején, azért mert kötelező, hanem amikor érzem magamban a powert. Illetve amikor olyan változás történik az életemben ami segíthet elérni egy adott célt.

Hogy miért jobb így az élet?

Semmi fusztráció nincs év végén. Mióta elengedtem ezt a minden évben látványosan jobbnak kell lennem dolgot azóta sokkal jobban teljesítek. Mert nincs nyomás és a rövid távú célok könnyebben megoldhatóak és nyomonkövethetőek mint az évesek. Legalábbis nekem.

Szóval én arra bíztatok mindenkit, hogy hagyjátok a fenébe a fogadalmakat. (kivéve ha nektek ez tényleg működik és szeretitek!) Helyette legyen folyamatos cél a fejlődés, amihez kapcsolódnak kisebb lépések. Ezek a lépések pedig nem naptári időszakokhoz, hanem az élet hullámzásához kötődjenek. [Coelho Zsófiát hallottátok :D]

A jövő

Keep being awesome.- Barney Stinson

Hálát adok azért, hogy ennyire szuper évem/évünk volt és nagyon izgatott vagyok az idei miatt. A botlásokból tanultam és ahogy mondani szokás, koronaigazítás, aztán irány tovább.

Végre eljött a nagy utunk éve. Alig hiszem el. Annyi éve bennem van ez az utazás, de kellett az idő hogy megfogalmazzam magamnak.
Aztán Gabinak.
Kellett az idő, hogy utánajárjunk, hogyan csinálták mások.
Kellett az idő, hogy kitaláljuk mi hogyan csináljuk.

Ez volt 2016 nyarán.

Akkor még rettentően messzinek tűnt. Mindent eltakart az ötlet, hogy menjünk Londonba 2017 tavaszán. Aztán egyszercsak már itt voltunk. Most pedig eltelt az egész év és itt van 2018, mi pedig már konkrétan az utat tervezzük.

Már csak kb 6 hónap. Én már visszaszámolok. A blogon pedig London mellett nagyrészt a felkészülésről, majd magáról az utazásról fogunk írni.

Az első posztok már elkészültek szállás témában: Couchsurfing és A Couchsurfing használata 4 lépésben.

Utazzatok velünk 2018-ban is!

Újévi fogadalom malac szerencse
Good Luck!

 


Hozzászólás