Halloween muri

Ez a Halloween teljesen más volt mint az eddigiek. Hosszas jelmezkészítés (vagy legalábbis végtelennek tűnő keresgélés) és hajnalig tartó piálás helyett gyerekeknek elosztogattunk kb egy millió kalóriányi cukrot és 9-kor lőtték a pizsit.

Én általában minden évben várom a Halloweent, no persze közel sem annyira mint a Karácsonyt, de azért készülök rá. Otthon ez az elmúlt években mindig egy jó házibulit jelentett az Orbán birtokon és sok ordasprostis meg néhány tényleg nagyon jó jelmezbe öltözött barátot, ismerőst vagy ismeretlent.

Most viszont Londonban vagyunk, ahol a Halloween jóval túlmutat azon, hogy egy újabb ok legyen a vedelésre. Na jó, nem álszentkedek, nyilván szombat este tele volt a város beöltözött felnőttekkel akik nagyon vidáman vágtak neki az éjszakának. Ez a jó hangulat kevésbé volt jellemző másnap délelőtt 10 körül, amikor munkába menet találkoztam velük ismét a metrón. Üveges tekintetek, rászáradt művér, extra végtagok és cefreszag. Klasszikus vasárnap délelőtt. 🙂 (igen, kicsit irigykedtem)

Vigyázz, kész, HALLOWEEN!!!

A készülődést itt igen komolyan veszik. Vagy legalábbis imádják mindenre ráírni hogy ez most itt aztán nagyon spooky meg húúú de félelmetes. Az üzletek megteltek halloween-i édességekkel, jelmezekkel, díszítéshez szükséges pókhálókkal és fényfüzérekkel. Aminek nincs köze a Halloween-hez, annak is van. Ruhaüzletek, parfümárusok, telefonszervízek  stb aggatnak fel ilyenkor mindenfélét az üzletek kirakatába és szegény lelkes -vagy éppen kevésbé lelkes – dolgozóik fejére.
Emellett persze sok érdekes dolog is történik ilyenkor Londonban. A teljesség igénye nélkül néhány:

  • Vezetett túrák szellemkastélyokba, metróalagutakba vagy éppen Hasfelmetsző Jack nyomában
  • Halloweeni showk, mindenféle félelmetes előadások, műsorok, attrakciók
  • Múzeumok éjszakája (pl ijesztő nyomozás a Természettudományiban)

A pubok is készülnek ilyenkor, mindenhol halloween quiz és beöltözős buli.  Szóval mondhatjuk, hogy London nyakig benne van ebben a halloween őrületben.

Szerintem amúgy ez király, lehet csinálni egy csomó jó dolgot, a kedvenc Krispy Kreme fánkomnak van különkiadása és legjobbat még nem is mondtam, jönnek a kölkök cukrot gyűjteni!

TRICK OR TREAT

A sok amerikai film miatt bennem lévő izgatott várakozás, hogy végre hozzánk kopogtassanak és mondják, hogy “Trick or treat” azaz “Csokit vagy csalunk” végre a valósággá vált.23376911_1975753559118264_1807567881_o
Amikor munka után hazafele mentem és a környékünkön alig láttam kidíszített házat,  akkor kicsit megijedtem, hogy nem jön majd senki. Láttam a lelki szemeim előtt, hogy otthon ülök majd egyedül (Gabi és Matyi is dolgozott) és egymagam megeszem az összes gyerekeknek vett cukrot.. ehelyett amikor hazaértem kiderült, hogy másik két lakótársunk még jobban készült mint én. Arcfestős cuccok, díszítés, még több cukor, nyalóka és művér. Úgy döntöttünk, hogy lesz ami lesz, feldíszítjük a házat, hátha valaki mégis erre jár. Nagyjából mire minden pókhálót, halálfejes és pókos fényfüzért, “beware” feliratot stb felaggattunk, kisminkeltük magunkat és hatalmas tálakba öntöttük a cukrot, KOPOGTATTAK. Alig hittük el, de elkezdtek jönni.
Voltak nagyobb, 7-8 fős gyerekcsapatok háttérben néhány szülővel és szóló gyűjtögetők is. Mindannyian be voltak öltözve, nagyon cukik voltak. Páran mondjuk megijedtek tőlünk, ahogy öten kirobbanttunk az ajtón. Merthogy időközben a maradék két lakótársunk is fellelkesült és beszállt a buliba. Egy kisfiú konkrétan visszafordult az ajtóból, elbújt az anyukája mögé és még a kezemből sem fogadta el a cukrot. A legtöbben persze jól érezték magukat. A szemgolyó formájú csoki volt a legnyerőbb, ez a tudás még jól jöhet. 🙂

Egyébként a gyerekek csak kivilágított, feldíszített házakba kopognak, tehát ahol láthatóan várják őket. Sötétedeskor indul a az édességvadászat és este 8 után már nem várható senki. Szóval aki nem akar cukrot osztogatni, annak sem kell félnie, hogy kiéhezett, beöltözött gyerekek törik majd rá éjjel az ajtót.

23335583_1975753589118261_1002520742_o

Összességében én nagyon élveztem az itteni Halloweent. Persze azért bennem van, hogy a gyerekek brutál mennyiségű egészségtelen szarral etetése nem annyira jó buli. Illetve, hogy kissé túlzás ez, hogy lassan a levegőt is felcimkézik és halloween kiadásként eladják.. de közben azt gondolom, hogy ez végülis csak egy újabb alkalom az ünneplésre, ami pedig sosem árt. Mindenki találhat magának való szórakozást és senkinek sem kötelező megvenni/megenni semmit amit nem szeretne. 🙂


Hozzászólás