Hogyan ne tanulj meg angolul

Itt Londonban megfigyelhető a magyarok azon terjedelmes csoportja akik sosem tanulnak meg angolul.  Teszik mindezt annak ellenére, hogy itt tervezik eltölteni hátralévő életüket. Ők ihlették ezt a posztot.

Íme, egy összefoglaló arról, hogyan kerüld el, hogy akár véletlenül is megtanulj angolul:

 1. Az alapok
  Kizárólag olyan helyen vállalj munkát ahol magyarok (is) dolgoznak. Ha akadnak a munkahelyen más nemzetiségűek, semmiképpen ne barátkozz velük. Ha eddig nem tanulták meg az anyanyelved akkor ezután sem fogják. Lusta népség.
  Ugyanez vonatkozik a lakótársaidra. Csakis magyar ügynökség, magyar lakótársak. A határontúliak még beleférnek, de ez a maximum.
 2. Bevásárlás
  Hála a leleményes honfitársaknak, vannak magyar boltok London szerte, így szerencsére még az alapvető élelmiszerek nevét sem kell angolul megtanulnod. Amennyiben a közeledben nincs magyar üzlet, akkor a lengyel, illetve román boltokba esetleg elmehetsz. Ezekben sok magyar cimkés terméket találsz és mivel ők sem tudnak angolul, nem kell félned, hogy rádragad valami. (Azért ne reklámozd a barátaid körében, nem mindenki ilyen liberális.)
 3. Szabadidő
  Temérdek a lehetőség. Például lóghatsz magyar facebook oldalakon és találhatsz barátokat akik elmennek veled magyar együttesek londoni koncertjeire. Vujity Tvrtko és Bödőcs is gyakran tiszteletüket teszik, lájkold be őket, nehogy lemaradj. Emellett például a parkokban való mókusetetés is jó móka és ők sem fognak neked angolul szövegelni.
 4. Ügyintézés 
  Nehéz ügy, de megoldod, ne aggódj. Első és legfontosabb: csakis magyarul szólalj meg. Ha nem értik, mond hangosabban és mutogass. Amennyiben sehogy sem tudsz egyről a kettőre jutni akkor kérd olyan magyarok segítségét, akik (érthetetlen okokból kifolyólag) beszélik a nyelvet. Fontos, hogy ne legyél túl hálás és mindenképpen hangoztasd, hogy ezek az angolok mind hülyék.
 5. Kikapcsolódás
  Magyar filmek (szinkron! nem felirat, remélem mondanom sem kell), magyar zenék és könyvek. Ne hagyd, hogy a böngésződ esetleg angolra váltson. Sőt, állítsd be, hogy mindent lefordítson magyarra. Fő a biztonság.

+1 Légy büszke! Mint láthatod, nyelvi függetlenséged megőrzése nem kis munka. Veregesd meg a vállad és segíts másoknak is.

Remélem tudtam segíteni (és senki nem vesz túl komolyan 🙂 ) Good bye! Viszlát!

Mikaela's 6th BirthdaySeptember 19, 2018


4 thoughts on “Hogyan ne tanulj meg angolul

 1. Blanka Kapdebo Válasz

  Szuper bejegyzés!! 😀 Végig nevettem, nálunk is hasonló a helyzet Ausztriában, vannak, akik jó pár év után (akár 5-6!!) egyszerűen még mindig az alap makogásnál tartanak (bár szerencsére ők nem honfitársak voltak, de példa akad bőven így is).

  1. travelwithdarlings Válasz

   Koszonom szepen! 🙂 Igen, ez nem csak itt letezo jelenseg ahogy hallom/latom. 🙂

 2. Baark Válasz

  😀

  1. admin Válasz

   hehe, ez jo 😀 amugy ilyennel is gyakran talalkozom, ugye a Big Bus-nal dolgozom, van amikor a bejovo hivasokat en intezem. Ez egy angol szam, melle irva h ez a londoni office ami a londoni turaval foglalkozik. Ne tudd meg hanyan hivnak leggyakrabban spanyolul, franciaul.. es amikor mondom, hogy haho, nem ertem, beszelj angolul akkor fullra meg vannak lepve, hogy huuu meg haaa hat akkor ez hosszu lesz. Kedvenc hivasaim. 😀

Hozzászólás