Skygarden kilátó

A Skygarden ingyenes kilátó az egyik legjobb hely amit Londonban meglátogathatsz. 35 emelet magasságból, egy üvegkupola alatt, növényekkel körbevéve, teljes panoráma. A honlapjukon 3 hétre előre lehet csak foglalni, konkrét időpontra. Hogyan jutszhatsz be mégis időpontvadászat nélkül?

 

Skygarden
Skygarden kilátó és egy jó kis tea 🙂

Foglalás

Az időpontokat 3 hétre előre lehet lefoglalni és nagyon gyorsan betelnek. A hivatalos nyitvatartás a következő:

A honlapjukat itt találod: Skygarden 

Tehát ha időpontot szeretnél foglalni, akkor 3 hétre előre meg kell tudnod adni egy fél órás idősávot amikor menni szeretnél. Előtte legalább 10 perccel ott kell lenni és általában jó nagy sor van. (fél-1 óra a bejutás) Ha már bent vagy akkor maradhatsz amíg szeretnél.

Skygarden
Kilátás a Skygardenből

“Trükk”

Ezzel szemben én azt tanácsolom, hogy ne foglalj időpontot. Hogy miért? A fenti nyitvatartási időn kívül, de a bár/étterem nyitvatartási idején belül időpontfoglalás és sorbanállás nélkül fel lehet menni.

Ez azt jelenti, hogy :

  • hétköznap reggel 7-10 között és este 6 után
  • hétvégén pedig reggel 8-11 és este 9 után

egyszerűen be lehet sétálni és mindenféle macera nélkül felmenni.  A bár/étterem nyitva, így lehet fogyasztani, de nem kötelező. Szuper, nem? 🙂

A kilátás lenyűgöző. Bent kellemes és száraz az időjárás, ami itt Londonban elég előnyös 😀 Tökéletes program akár egy esős napra is. A koránkelők megnézhetik a napfelkeltét, este pedig a napnyugtában és a város fényeiben lehet gyönyörködni. Plusz öröm, hogy  – bár napközben sincs tömeg –  de azért jóval nyugalmasabb a légkör ilyenkor.

A Skygardennek hála legalább 25-35 fontot (London Eye vagy Shard) megspórolhatsz fejenként ezen az egy programon. Enjoy it!

Skygarden
Gabi és a Skygarden

 


Hozzászólás